recept: Zöldborsóleves Anyós módra, Kifőzde
Zöldborsóleves Anyós módra
(zöldborsóleves zöldséggel)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor zsenge sárgarépa,
1 csokor zsenge fehérrépa,
pirospaprika, ételízesítő,
1 kávéskanál cukor,
3-4 dkg vaj,
2 tojás, só, liszt




A zöldborsót kifejtem hüvelyéből, megmosom és az apró kockára vágott, vajban megfonnyasztott hagymán megforgatom párszor, majd meghintem két kávéskanál liszttel, kicsikét pirítgatom, majd jól elkeverem fél kávéskanál pirospaprikával, felöntöm és elkeverem vízzel.
Jó sok apróra vágott petrezselyemmel, ételízesítővel és kevés cukorral ízesítem.
Fedő alatt, kislángom főzöm kb. 10-15 percig, míg a borsó kezd puhulni.
Míg a leves fő, elkészítem a nokedlit: bögrébe felütök két tojást, teszek rá 2-3 csipet sót és annyi liszttel, amennyit fölvesz, ott a bögrében, kiskanállal nokedlitésztát kutyulok belőle.
Ha a borsó már majdnem megfőtt, a kiskanállal beleszaggatom a tésztát.
Még egyet hadd rottyanjon, és kész is a finom leveske.
Ha sikerül friss, zsenge borsót venni, pár darabot a hüvelyéből is teszek a bele (a belső hártyáját persze lehúzom), nagyon finom. Szeretek a levesembe kevés citromlét is csepegtetni, pikáns, fanyarkás ízt kap tőle.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: zöldborsóleves
 zöldborsó krémleves

Forrás: Anyósom mindig így csinálta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.05.06. Utoljára frissítve: 2012.05.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 19 órája (2024-05-02 20:59:02 - 2.15)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez